Veiligheidsadvies

Tegenwoordig staat veiligheid hoog in het vaandel. En terecht als u het ons vraagt. Het ministerie van van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevordert gezondheid en veiligheid. Werken op hoogte kenmerken zij dan ook als `het bestaan van valgevaar`. De arbeidsinspectie controleert regelmatig op veilig werken. Daarnaast bieden Gevelwet en Bouwbesluit aanknopingspunten voor veilig bouwen voor gevelonderhoud. Om veilig werken te bevorderen kunt u bij ons advies aanvragen. Met name in de gevelreiniging wordt het gebruik van de ladder drastisch terug gebracht om de veiligheid van de uitvoerende medewerkers te waarborgen. Om alternatieven aan te dragen bent u bij ons aan het juiste adres.

De beste mogelijkheid om dit tot dit resultaat te komen is de start, oftewel op de tekentafel. Hier kunnen wij samen met de architect bedenken welke alternatieven we in kunnen zetten. Hierbij denken wij aan het aanbrengen gevelinstallaties of naar binnen draaiende ramen. De zogenaamde preventie maatregelen.

Bij bestaande gebouwen is dit niet (altijd)mogelijk is. De beschikbare ruimte of stevigheid ondergrond laat vaak te wensen over. Het is hierdoor mogelijk dat er een conflict situatie ontstaat tussen opdrachtgever en – nemer. Het convenant gevelonderhoud biedt uitkomst. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u ons inschakelen voor een onafhankelijk advies. Wij kunnen een RI&E maken van de werkplek en zo tot een gegrond en onafhankelijk oordeel te komen.

Steigers
water